logo
Search icon
    Kontakt oss
    Tilbake

    Cyber Beacon: En enkel måte å teste at nettverket er tett

    Det nye NIS2-direktivet krever omstilling av norske bedrifter. Mange vil bli nødt til å ta drastiske grep for å oppfylle kravene til sikkerhet – spesielt når det gjelder OT-nettverk. Med en solid løsning som Cyber Beacon blir overgangen enklere.Brudd på kravene i NIS2-direktivet kan få enorme konsekvenser. Ikke bare for bedriftene, men styremedlemmer og daglig ledelse som kan holdes personlig ansvarlig. Straffene kan bli så høye som 10 millioner euro eller 2 % av bedriftens globale omsetting, avhengig av hva som er høyest. 

    Selv om disse kravene ikke trer i kraft i Norge før oktober 2024, gjelder det å være godt forberedt for å unngå brudd. Med sikkerhetstesting kan du komme fort i gang uten store, tunge prosesser.

    Tester nettet fra innsiden

    Cyber Beacon-løsningen kan installeres i alle typer OT-nettverk, uavhengig av hvor det styres fra. Fra innsiden av nettet prøver beacons kontinuerlig å finne veier ut. Lykkes de med dette, finnes det en lekkasje eller hull i nettet. Da sendes det et varsel til bedriften, slik at den potensielle sårbarheten kan verifiseres og tettes.

    Hovedfokuset for løsningen er å teste nettverksisolering. Isolasjonen fungerer som en barriere mellom kontrollsystemet og produksjonsutstyret. Hvis en hacker klarer å trenge seg gjennom IT-nettverket og får tilgang til OT-nettverket, kan det resultere i stans i produksjonen. Dette kan få store konsekvenser, som forsinkelser i leveranser, svekket omdømme og ikke minst tapt omsetning – og store bøter når NIS2-direktivet trer i kraft.

    Enkel installering og bruk

    Mange sikkerhetsløsninger krever kompliserte installasjoner med mye planlegging i forkant, nedetid under installasjon samt nødvendig kompetanse for å utnytte løsningen riktig. Cyber Beacon krever minimalt med forberedelser og installeres på et par timer. Deretter jobber den kontinuerlig i systemet og krever ingen handling før den eventuelt avdekker en lekkasje.

    Løsningen stiller heller ingen krav til intern ekspertise på OT-sikkerhet. Velger du Last Mile sin Cyber Beacon-løsning tar vi ansvar for at tjenesten fungerer og gir deg nødvendig støtte. Når løsningen finner en lekkasje, tar Last Mile varselet videre og gir anbefalinger om tiltak.

    Cybersikkerhet er en stor investering. Våre konsulenter er IEC62443-sertifiserte og har lang erfaring med både nettverk og cybersikkerhet i OT-nett. Vi er opptatt av å gi deg trygghet og best mulig verdi av sikkerhetsinvesteringene. Ved hjelp av Cyber Beacon hjelper vi deg å kartlegge, prioritere og dokumentere sikkerhetstiltak.

    Europeiske leverandører

    Last Mile er opptatt av å støtte europeisk cyber-utvikling (Cybersecurity Made in Europe). Europa har strengere standarder for cybersikkerhet enn andre deler av verden, og det vil trolig komme stadig flere krav i årene som kommer. Ved å velge leverandører som er europeiske, gjerne skandinaviske, kan vi fremme åpenhet i bruk av komponenter og produksjon, og samtidig oppfylle de kommende EU-kravene.

    Vær forberedt

    Det er ingen grunn til å vente med å forbedre datasikkerheten. Selv om nye krav og regler er en god motivasjon til å ta grep, bør konsekvensene av en produksjonsstans veie minst like tungt. Vi ser stadig vekk eksempler på dataangrep som koster bedrifter mange millioner kroner. Penger som kunne vært spart med gode sikkerhetstiltak.

    Du oppfyller ikke automatisk alle NIS2-kravene ved å installere Cyber Beacon, men det er et godt sted å starte for å kartlegge status og fortløpende utbedre sikkerhetsnivået. Ta de nødvendige skrittene for å sikre OT-nettverket ditt, og kontakt Last Mile for ekspertveiledning. Vi er her for å hjelpe deg med å oppnå høyest mulig sikkerhetsnivå for dine systemer.