logo
Search icon
  Kontakt oss
  Tilbake

  Eldre produksjonsutstyr utgjør en stor sikkerhetstrussel

  Legacy utstyr utgjør en sikkerhetstrussel. Bli kjent med TXOne Skallsikring.

  Unngå fatale konsekvenser med TXOne skallsikring - uten å stoppe driften.

  Eldre komponenter (legacy-komponenter) i produksjonssystemer utgjør en stor risiko for cyberangrep som kan føre til alvorlig driftsstans. Eksempler på tidligere angrep som Shamoon, Triton, og Colonial Pipeline viser viktigheten av å beskytte kritisk infrastruktur mot cybertrusler. Shamoon-angrepet i 2012 slettet data på 35 000 datamaskiner hos Saudi Aramco, og lammet operasjonene deres i flere uker​. Triton, oppdaget i 2017, var rettet mot industrielle sikkerhetssystemer og kunne ha forårsaket katastrofale hendelser i olje- og gassindustrien​​. Colonial Pipeline-angrepet i 2021 førte til en midlertidig stans i drivstoffleveranser, som resulterte i panikkjøp og store økonomiske tap. Denne trusselen er altså høyst reell, og konsekvensene av å ikke beskytte de eldre delene av produksjonen mot cyberangrep, kan bli fatale.

   

  Sikkerhetsutfordringen med Legacy-systemer

  Hvis ditt produksjonsselskap har vært i drift i mange år, har du sannsynligvis eldre komponenter som er særlig sårbare for cyberangrep. Tenk deg at en ansatt som får med seg et virus fra et åpent nettverk etter å tatt med jobb-PCen på et hotellopphold. Når han senere logger seg på kontorets nettverk, sprer viruset seg til hele OT-nettverket, og produksjonen stopper opp. Legacy-systemer utgjør en særlig risiko for et slikt scenario. 

   

  TXOne Skallsikring – En enkel, kostnadseffektiv forsikring

  Vi i Lastmile forstår din bedrifts utfordring med legacy-systemer som verken kan oppdateres med nye sikkerhetspatcher eller erstattes på grunn av avhengigheten av kontinuerlig drift og kompleksiteten i produksjonsprosessene. 

  Derfor tilbyr vi TXOne skallsikring, som er den beste måten å løse sikkerhetsutfordringene eldre komponenter utgjør.

  Disse boksene fungerer som en brannmur rundt dine gamle systemer. De gir deg full kontroll over hvilke enheter som kan kommunisere med dem, og hvilken trafikk som kan passere. 

  Etter installasjon går boksen i læringsmodus for å forstå nettverkets trafikkmønstre. I neste fase går den i deteksjonsmodus for å sikre at kun godkjent trafikk slipper gjennom. 

  TXOne vil oppdage og blokkere mistenkelig aktivitet før det får anledning til å skade kritiske systemer.

   

  Overholder internasjonale standarder

  TXOne følger internasjonale IEC-standarder og er verifisert for ulike industrier, inkludert maritim, olje og gass. De oppfyller også de nye kravene fra TSA for pipelinesikkerhet.

   

  For å unngå bøter for brudd på det eksisterende NIS-direktivet og den kommende utvidelsen NIS2, er det avgjørende at din bedrift overholder disse kravene.

   

  Kontinuerlig drift med bypass-funksjon

  TXOne's løsninger er designet for å beskytte kritisk infrastruktur og sikre kontinuerlig drift. 

  Produktet har en bypass-funksjon som sikrer at kommunikasjonen fra enheten fortsetter selv om nettverket går ned. Dette garanterer drift uten avbrudd.

   

  Ekspertise og Implementering

  Det er viktig å implementere TXOne med riktig kompetanse. Lastmile tilbyr erfarne systemingeniører som hjelper deg med installasjon og tilpasning til dine spesifikke behov. 

  Ved å sikre dine legacy-systemer med TXOne, beskytter du produksjonen mot cyberangrep, sikrer kontinuerlig drift og bidrar til å overholde sikkerhetsdirektiver.

  Lurer du på hva som skal til for å komme i gang? Kontakt Stig på stig@lastmile.no