logo
Search icon
  Kontakt oss
  Tilbake

  Fremtiden for industriell sikkerhet – Hvordan sikre gammelt produksjonsutstyr?

  Industribedrifter står overfor en ny æra av digitalisering der maskiner og systemer er koblet sammen for å produsere 24/7. Denne sammenkoblingen, introduserer også nye sikkerhetsutfordringer, spesielt for legacy-systemer som ikke kan oppgraderes. Hvordan kan man sikre at disse eldre systemene forblir beskyttet uten å måtte gjennomgå dyre og komplekse oppgraderinger? 

   

  Den skjulte trusselen i maskinene deres  

  I mange produksjonsbedrifter styrer en PC eller workstation maskinene som igjen styrer driften, ofte gjennom gammel og ikke-oppdaterbar programvare. Dette skaper en sårbarhet som kan utnyttes gjennom cyberangrep. En av de største utfordringene er å sikre disse kritiske systemene, som kan være utdatert maskinvare eller PLS-enheter (Programmable Logic Controllers). 

   

  TXOne Networks - en helhetlig sikkerhetsløsning 

  TXOne Networks tilbyr løsninger som går langt utover tradisjonelle sikkerhetsverktøy. Deres teknologi gir både IT og OT synlighet i forhold til ICS-ressurser, protokoller, kontrollkommandoer, risikoer og trusler. Dette muliggjør maksimal beskyttelse av industrielle kontrollsystemer samtidig som forretningsdriften opprettholdes, selv når sikkerhetsbrudd inntreffer. 

   

  Zero Trust Prinsippet i skallsikring 

  Et viktig aspekt ved TXOne’s løsning er skallsikring, som fungerer ved å pakke inn enheten med et beskyttende lag av både hardware og software. Disse enhetene, også kjent som svarte bokser, har som regel en port inn og en ut, og filtrerer trafikken som går ut og inn. Ved å sette opp disse enhetene i learning mode, kan de lære trafikkmønstrene i nettverket og deretter aktivere en modus hvor kun tillatt trafikk slipper gjennom. 

   

  Sikkerhetsstandarder og overholdelse 

  En annen kritisk faktor er at TXOne følger internasjonale standarder som IEC 62443, som beskriver hvordan man sikrer produksjonsnettverk. Ved å overholde disse standardene kan bedrifter trygt velge løsninger som er godkjent og dermed sikrer fremtidig drift. Det er også vesentlig for bedrifter å forberede seg på NIS2-loven som trer i kraft i 2025, og som vil kreve betydelige tiltak for å unngå bøter for sikkerhetsbrudd. 

   

  Hvordan Integrere Sikkerhet Uten Nedetid 

  Den største fordelen med TXOne’s løsning er at den muliggjør sikker integrasjon uten behov for kostbare oppdateringer eller utskiftinger av eksisterende systemer. Dette sikrer kontinuerlig drift og beskyttelse av eldre systemer. Ved å bruke TXOne’s skallsikring kan bedrifter oppnå full kontroll over hvilke enheter som kan kommunisere med deres systemer, og hvilke typer trafikk som er tillatt. 

   

  Oppsummering 

  For produksjonsbedrifter som ønsker å sikre kontinuerlig drift og beskytte kritiske systemer mot moderne cybertrusler, er integrasjon av IT og OT-sikkerhet gjennom løsninger som TXOne Networks et avgjørende skritt. Med en helhetlig tilnærming som inkluderer synlighet, kontroll, og overholdelse av internasjonale standarder, kan bedrifter trygt navigere i en digitalisert verden uten å måtte bekymre seg for de sårbarhetene som eldre systemer kan medføre.