logo
Search icon
  Kontakt oss
  Tilbake

  Fremtiden for industrisikkerhet - Integrasjon av IT og OT

  Industribedrifter står overfor en ny æra av digitalisering der maskiner og systemer er koblet sammen for å produsere optimalt 24/7. Denne sammenkoblingen, vil øker effektiviteten, men samtidig, introdusere nye sikkerhetsutfordringer, spesielt for legacy-systemer som ikke kan oppgraderes.

  Industribedrifter står overfor en ny æra av digitalisering der maskiner og systemer er koblet sammen for å produsere optimalt 24/7. Denne sammenkoblingen  vil øke effektiviteten, men samtidig introdusere nye sikkerhetsutfordringer. Særlig gjelder dette for legacy-systemer som ikke kan oppgraderes.

  Hvordan kan man sikre at disse eldre systemene forblir beskyttet uten å måtte gjennomgå dyre og komplekse ombygninger og oppgraderinger? 

  Den skjulte trusselen i dine maskiner 

  I mange produksjonsbedrifter styrer en PC maskinene; ofte gjennom gammel og ikke-oppdaterbar programvare. Dette skaper en sårbarhet som kan utnyttes ved cyberangrep. En av de største utfordringene er å sikre disse kritiske systemene, som kan være utdatert maskinvare eller PLC-systemer (Programmable Logic Controllers). 

  TXOne Networks - en helhetlig sikkerhetsløsning 

  TXOne Networks tilbyr løsninger som går langt utover tradisjonelle sikkerhetsverktøy. Deres teknologi gir både IT og OT synlighet i forhold til ICS-ressurser, protokoller, kontrollkommandoer, risikoer og trusler. Dette muliggjør maksimal beskyttelse av industrielle kontrollsystemer samtidig som forretningsdriften opprettholdes, selv når sikkerhetsbrudd inntreffer. 

  Zero Trust prinsippet i skallsikring 

  Et viktig aspekt ved TXOne’s løsning er skallsikring, som fungerer ved å pakke inn enheten med et beskyttende lag av både hardware og software. Disse enhetene, også kjent som svarte bokser, har som regel en port inn og en ut, og filtrerer trafikken som går ut og inn. Ved å sette opp disse enhetene i «learning mode», kan de lære trafikkmønstrene i nettverket og deretter aktivere en modus hvor kun tillatt trafikk slipper gjennom. 

  Sikkerhetsstandarder og overholdelse 

  En annen kritisk faktor er at TXOne følger internasjonale standarder som IEC 62443, som beskriver hvordan man sikrer produksjonsnettverk. Ved å overholde disse standardene kan bedrifter trygt velge løsninger som er godkjent og dermed sikrer fremtidig drift. Det er også vesentlig for bedrifter å forberede seg på NIS2-loven som trer i kraft i 2025, og som vil kreve betydelige tiltak for å unngå bøter for sikkerhetsbrudd. 

  Hvordan integrere sikkerhet uten nedetid 

  Den største fordelen med TXOne’s løsning er at den muliggjør sikker integrasjon uten behov for kostbare oppgraderinger eller utskiftinger av eksisterende systemer. Dette sikrer kontinuerlig drift og beskyttelse av eldre systemer. Ved å bruke TXOne’s skallsikring kan bedrifter oppnå full kontroll over hvilke enheter som kan kommunisere med deres systemer, og hvilke typer trafikk som er tillatt. 

  Hvorfor segmentere OT-nett 

  Når en inntrenger bryter seg inn i en del av nettverket ditt og begynner å se utover, hva ser han? Ser han din PLS og din operasjonelle teknologi, og databasene dine spredt ut foran ham som verden ved fingertuppene? Hvis nettverket ditt er mikrosegmentert med TXOne, vil han ikke gjøre det. 

  Når fabrikknettverket er "flatt", eller består av kun én sone, er det svært vanskelig å administrere – og det er veldig vanskelig å kontrollere nettverkstrafikken! Når du mikrosegmenterer nettverket ditt, blir dette mye lettere og ikke minst sikrere å administrere.  

  Når mistenkelig oppførsel finner sted innenfor en av sonene dine, kan du umiddelbart spore dette.  

  Oppsummering 

  For produksjonsbedrifter som ønsker å sikre kontinuerlig drift og beskytte kritiske systemer mot moderne cybertrusler, er integrasjon av IT og OT-sikkerhet gjennom løsninger som TXOne Networks et avgjørende skritt. Med en helhetlig tilnærming som inkluderer synlighet, kontroll, og overholdelse av internasjonale standarder, kan bedrifter trygt navigere i en digitalisert verden uten å måtte bekymre seg for de sårbarhetene som eldre systemer kan medføre. 

  Har du spørsmål eller er du klar for å starte kartlegging for deres behov? Kontakt Stig i dag for mer informasjon.