Bakkenettoperatører planlegger å stenge 2G-nettverkene. Dette betyr at alle enheter og noder som fortsatt benytter 2G-kommunikasjon, vil miste tilkoblingen. 3G nettverkene er allerede er lagt ned. Sikkerhetsaspektet er også en viktig faktor, da eldre teknologier som 2G er mer utsatt for sikkerhetstrusler.
Bakkenett operatører som Telia, Ice og Telenor må frigjøre kapasitet for å gi plass til mer moderne og effektive teknologier som 4G og 5G. 2G-teknologien er gammel, med begrenset kapasitet og høyere risiko for sikkerhetsbrudd.
Telenor la ned sitt 3G-nettverk for å frigjøre spektrum for 4G og 5G. Overgangen til 4G er derfor ikke bare en nødvendighet, men også en mulighet til å oppgradere til en mer moderne og pålitelig kommunikasjonsinfrastruktur. 3G-utfasing har allerede ført til betydelige forbedringer i nettverkskapasitet og hastighet, noe som 2G-nedleggelsen også vil bidra til.
Enheter som fortsatt bruker 2G, vil miste tilkoblingen når nettverket stenges. Dette innebærer at maskiner, sensorer og andre enheter som er avhengige av 2G for datakommunikasjon, ikke lenger vil fungere som forventet. Dette kan føre til driftsstans, tap av kritisk data, og redusert effektivitet i dine systemer.
Eldre 2G-enheter er mer utsatt for sikkerhetstrusler. 2G-teknologien har flere kjente sårbarheter som gjør den enklere å angripe sammenlignet med nyere nettverk. Dette kan resultere i dataavbrudd, uautorisert tilgang, og potensielle sikkerhetsbrudd som kan kompromittere sensitive data og systemer.
Du må oppgradere eller erstatte 2G-enheter med 4G-kompatible enheter for å sikre fortsatt drift og tilkobling. Dette innebærer en gjennomgang av din nåværende teknologiinfrastruktur, investering i nye enheter som støtter 4G, og implementering av nødvendige endringer for å tilpasse seg den nye teknologien. Dette vil sikre kontinuitet, forbedre sikkerheten og optimalisere ytelsen i ditt nettverk.